Het verhaal van Sabien

ZoeKit wil hulp bieden aan iedereen die vast is gelopen in een zoektocht naar vrienden, familie of andere dierbare personen waarmee het contact verloren is gegaan. Deze zoektochten hebben geleid naar vele verhalen. Sommige hebben blijvend indruk gemaakt.

Hier is plaats gemaakt voor zulke verhalen. Om de privacy van de betrokkenen te waarborgen zijn de namen veranderd.

Sabien De moeder van Sabien (17 jaar) had 18 jaar geleden een verhouding met Henk uit Maastricht. Een kortstondige verkering met een aantrekkelijke zakenman. Als de verkering al over is ontdekt zij dat ze zwanger is. Ze besluit Henk hiermee niet lastig te vallen en krijgt een dochter die ze samen met haar latere echtgenoot opvoed. Sabien weet dat dit niet haar biologische vader is en zij wil haar biologische vader leren kennen. Moeder doet haar best om haar dochter te helpen haar vader te vinden. Helaas lukt haar dit niet en wordt ZoeKit ingeschakeld.

ZoeKit gaat met de summiere gegevens aan de slag en er volgt een e-mail contact waarin het ZoeKit lukt om voldoende aanknopingspunten te vinden om de zoektocht mee te beginnen.

Henk moet ongeveer 50 jaar zijn en afkomstig uit Limburg. Zijn achternaam is nog niet helemaal duidelijk en moet lijken op Hanse of Hansen. Deze aanwijzing leidt uiteindelijk naar ene Henk Hanssen van 53 jaar in Maastricht. Nadat een fotootje van Sabien wordt vergeleken met een gevonden schoolfoto van een nog heel jonge Henk lijkt de ontknoping te naderen.

Henk zou een bos blonde krullen hebben is ook nog een aanwijzing… Henk Hanssen is gevonden met een inmiddels zo goed als kaal hoofd. Sabien belt met de zenuwen in haar lijf met Henk en stelt zich voor als zijn dochter. Henk reageert verbouwereerd maar is al snel enthousiast. Hij is haar moeder niet vergeten en heeft in latere relaties nooit andere kinderen gekregen.

Zijn kinderwens is met de komst van Sabien in vervulling gegaan.