Adres Onbekend

ZoeKit heeft jarenlang aan het radioprogramma van de KRO, Adres Onbekend, bijgedragen. Hierdoor zijn vele vrienden, geliefden en families herenigd. Het besloten forum van dit wekelijkse radioprogramma is een plek geworden waar medezoekers onderling contact leggen en elkaar helpen. De samenwerking met een handjevol leden uit de Zoekbrigade van Adres Onbekend heeft een (h)echte vriendengroep opgeleverd. Met veel enthousiasme maken zij gebruik van elkaars expertise en staan elkaar met raad en daad bij.

Deze samenwerking maakt het mogelijk dat ook ogenschijnlijk onoplosbare zoektochten tot een goed eind worden gebracht. Inmiddels allang niet meer alleen voor het radioprogramma maar ook daarbuiten. Omdat ZoeKit bijzonder trots is op deze samenwerking worden er hier twee met naam en specialiteit genoemd.

Zo heeft Theo Grandiek , ‘stamboomexpert’, al verschillende keren in Limburg archieven doorgespit om bijvoorbeeld de juiste naam te vinden van een biologische vader die door zijn zoon gezocht werd. Mede door de hulp van Theo is deze jarenlange zoektocht tot een goed eind gebracht. Ook heeft Theo bijzondere bijdragen geleverd aan het zoekwerk voor de zogenaamde oorlogsnalatenschappen. Een recente bijdrage heeft er o.a. toe geleid dat een dochter, die haar vader nooit gekend heeft omdat hij voor haar geboorte in een concentratiekamp overleed, 67 jaar na dato de persoonlijke eigendommen van haar vader zal ontvangen.

En ook Leon de Laat, ‘Amsterdamexpert’, die uren in het Amsterdams archief doorbrengt en met fantastische bijdragen komt. Voor vele soorten zoektochten heeft hij dikwijls een waardevolle bijdrage of oplossing. Op www.geheugenvanoost.nl is te zien dat Leon veel mensen helpt met zijn kennis van het Amsterdams archief.
ZoeKit is ook trots en blij met de niet bij naam genoemde personen die deel uitmaken van het ZoeKit team!